Kde koupit samosprašný rakytník?
Otázka spíše pro Ann. Moje matka chce na zahradu vysadit samosprašný rakytník. Bohužel ho nelze v žádném zahradnictví v Plzni sehnat. Tak mě poprosila ať se tu na to zeptám. Máte zkušenosti s nějakým internetovým obchodem kde by se dal koupit a přišel v dobrém stavu? Máte nějakou takovou službu ověřenou? Ann bude určitě vědět
. Jdu teď pryč, ale večer tu budu.
Tak to ti bohužel neporadím, protože samosprašný rakytník neexistuje. Pod tím názvem se občas prodává keř, na kterém je naroubovaná samčí i samiččí rostlina. Plodí jen půl keře a úroda tak není velká.
Je lepší koupit si keře dva, samčí i samičí. Ty nebývá problém sehnat buď v zahradnictví, nebo objednat na internetu.
Nejspolehlivější dodavatel rostlin je Starkl. Rostliny dojdou dobře ošetřené a živé.
Je lepší koupit si keře dva, samčí i samičí. Ty nebývá problém sehnat buď v zahradnictví, nebo objednat na internetu.
Nejspolehlivější dodavatel rostlin je Starkl. Rostliny dojdou dobře ošetřené a živé.
Ann napsal/a:
Tak to ti bohužel neporadím, protože samosprašný rakytník neexistuje. Pod tím názvem se občas prodává keř, na kterém je naroubovaná samčí i samiččí rostlina. Plodí jen půl keře a úroda tak není velká.
Díky za odpověď. Keře samčí i samičí tam prý mají a koupí je. Jen se mám ještě zeptat jak daleko je od sebe zasadit? To pak plodí oba ty keře stejně?
LUKY napsal/a:
Díky za odpověď. Keře samčí i samičí tam prý mají a koupí je. Jen se mám ještě zeptat jak daleko je od sebe zasadit? To pak plodí oba ty keře stejně?
Tak to bohužel není, plodí jen samičí rostlina. Rakytníky jsou keře dvoudomé a samčí rostliny vytváří jen prašníkové pupeny. Ale jeden samčí keř stačí k opylení až 10 samičích rostlin, proto když je dost místa, je dobré vzít si jeden samčí a dva samičí keře.
Sázet se mají blízko sebe ve vzdálenosti asi 1,5 metru.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek