Jednoduchá koprová omáčka s vajíčkem a bramborem (pečenou krkovicí).
Ingredience:
1 lžíce másla
2 polévkové lžíce hladké mouky
0,5 l vývar
0,2 l mléka
2,5 dl smetany
svazek čerstvého kopru
sůl
ocet polévková lžíce
cukr podle chuti
Postup:
V hrnci rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Přidáme vývar, mléko, rozmícháme a necháme 20 minut vařit. Nakonec přidáme smetanu a jemně nasekaný kopr, osolíme, osladíme, vmícháme ocet a necháme přejít varem. Podle chuti můžeme ještě přidat sůl, cukr, ocet. Podáváme s pečenou krkovicí, vařeným bramborem a vajíčkem. Na ozdobu můžeme použít petržel.