Všeobecná online poradna, auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství ,společnost, móda, zvířata.
Uživatelský avatar
Miki

Proč jsou škvarky po usmažení tvrdé?


  • Odpovědět

Nový příspěvekod Miki » 08 lis 2018 14:02

Kde se stala chyba. Koupil jsem vepřové sádlo. Nakrájel na kostičky zhruba centimetr krát centimetr. Pozvolna nechal rozpustit v hrnci do ztmavnutí za stálého míchání. Po vystydnutí si to chci namazat na chleba ale ty škvarky nejdou vůbec rozkousnout. Tak kde se stala chyba?




Uživatelský avatar
mowla
Příspěvků 190
Registrován 13 črc 2017 16:26
  • Odpovědět

Nový příspěvekod mowla » 08 lis 2018 15:43

Jaká je barva vyškvařeného sádla??
;)
Odhaduju, že nažloutlá (a sádlo ani v lednici zcela neztuhne) - příliš dlouho jsi to škvařil (nebo při příliš vysoké teplotě)...
;)

Uživatelský avatar
Miki
  • Odpovědět

Nový příspěvekod Miki » 08 lis 2018 15:55

To máš pravdu s tou barvou. Přitom když jsem to vypnul tak byly ještě docela světlé. Nechápu že to ještě tak dlouho vařilo až to ztmavlo.

Uživatelský avatar
mowla
Příspěvků 190
Registrován 13 črc 2017 16:26
  • Odpovědět

Nový příspěvekod mowla » 08 lis 2018 16:01

Miki napsal/a:    
To máš pravdu s tou barvou. Přitom když jsem to vypnul tak byly ještě docela světlé. Nechápu že to ještě tak dlouho vařilo až to ztmavlo.

Inu - škvařené sádlo je třeba "vypnout", dokud jsou škvarky ještě docela světlounké (max. lehce nazlátlé, písková či tmavší barva už jsou 'pozdě').
Neboj - na to časem přijdeš (lépe je škvařit pomaleji)...
;)
A co včil s tím?
Škvarky namel na jemné šajbě (mlýnek na maso, doufám, máš) - tak 7/3.
Pak přimíchej trochu sádla (do konzistence pomazánky), dokořeň a osol - a máš bezva škvarkovou pomazánku (ideálně na čerstvý chleba s cibulí).
;)

Uživatelský avatar
Miki
  • Odpovědět

Nový příspěvekod Miki » 08 lis 2018 16:32

To je dobrý nápad s tou pomazánkou. Ještě tu mám půlku sádla. Takže večer bude pokus číslo dvě. Ty kostky 1 cm jsou akorát? To jsem zvědavej jestli se to povede. Zhruba za dvě hodinky na to jdu. Pak pošlu fotku jestli je to dobře. Výborné škvarky se sádlem dělala babi. Jenomže to je už se zeptat nemůžu.

Uživatelský avatar
mowla
Příspěvků 190
Registrován 13 črc 2017 16:26
  • Odpovědět

Nový příspěvekod mowla » 08 lis 2018 17:02

Velikost kostek je vcelku OK (ono na ní až zase tak nesejde - já dělám běžně tak 2x2x2, ze zabíjačky - větší množství sádla - 3x3x3) - ale čím menší, tím musíš pomaleji, na mírnějším stupni.
A každopádně včas přestat (opět - čím menší kostky, tím dříve).

  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  •    Nemocnice kolín zkušenosti?
       od Ludvík Hanke » 12 dub 2018 09:42 »
    0 Příspěvků
    60 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ludvík Hanke
    12 dub 2018 09:42
  •    Uctenkovka kdo vyhral?
       od Kamil Semotam » 07 bře 2018 22:12 »
    0 Příspěvků
    92 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Kamil Semotam
    07 bře 2018 22:12
  •    Proč čínané nepočítají kalorie?
       od Eliška Kosobudová » 25 bře 2018 09:49 »
    0 Příspěvků
    51 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Eliška Kosobudová
    25 bře 2018 09:49
  •    Kolik oleje do auta?
       od Jitka Nováková » 17 úno 2018 08:40 »
    0 Příspěvků
    52 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Jitka Nováková
    17 úno 2018 08:40
  •    Co na ledvinovou koliku?
       od Martin Kremz » 13 úno 2018 08:42 »
    0 Příspěvků
    42 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Martin Kremz
    13 úno 2018 08:42