Re: Mmreality zkušenosti?
Zkušenost dobrá, prodávali jsme s nimi nemovitost a probíhalo to podle mého názoru hodně dobře, všechny bylo v poměrně krátkém čase vyřešené.
Tohle je asi nejvyhlášenější realitka, a jejich přístup ke klientovy mi přijde fajn, nám dost pomohli co se týče administrativy a toho na co si dát pozor před tím než se pro byt rozhodneme.
Taky mám více méně dobré zkušenosti, sice jsme se s makléřem na začátku trochu neshodli na tom jakého nájemníka si představuji, ale pak už to byl dobré.
Markéta napsal/a:
Taky mám více méně dobré zkušenosti, sice jsme se s makléřem na začátku trochu neshodli na tom jakého nájemníka si představuji, ale pak už to byl dobré.
Stalo se nám to samé, chtěli jsme nájemníka bez psa a nakonec se ukázalo že člověk kterého vzal makléř na prohlídku má vlčáka…ale o tom nejspíš makléř nevěděl, protože vypadal taky dost překvapeně. Naštěstí další už požadavky splňoval, myslím si že potom si dal makléř větší pozor, a pak to všechno vyřídil už dost rychle.
Tak někde jsem četl že MM si berou větší provize než třeba nějaký menší realitní kanceláře. Protože mají větší reklamu než nějaký třeba takový RK. logicky to dává smysl, a je větší možnost že tam seženete rychleji bydlení ať už když hledáte a nebo prodáváte třeba dům. Ale zase za cenu více peněz ale zase co je na tom pravdy taky nevím když jsem to četl a nemám osobní zkušenosti.
Mě tedy ta provize nepřišla nijak větší oproti jiným RK, ale je pravda že všechny domy co jsme si hledali na inzercích byli z těch větších realitek. Každopádně se nám u MM Realit podařilo sehnat opravdu moc hezký dům, a jak říkám, ta provize mi nepřišla až tak vysoká, za to jakou službu a jakou rychlostí dokázali všechno vyřídit za nás.
Podle mě ty provize budou asi všude podobný ne? To by pak ta realitka asi moc nefungovala podle mě. A jasně malý kanceláře je budou mít menší ty provize ale zase taky mnohem menší výběr…já si pamatuju když my hledali dům, jak dlouho trvalo než jsme našli ten správný. Pak už to naštěstí byla rychlovka, makléř si dal dost záležet aby se všechno vyřešilo co nejrychleji.
To asi jo no, i když asi záleží, nevím…já jsem za život prodával jenom jednou a právě přes MM reality, a jako ta provize mi nepřišla zase tak strašně vysoká za to jakou nám udělali službu.
Provize je holt provize, kdo si troufne může do toho jít sám a ušetřit, ale když jsem viděl přístup makléře z mm realit, který zařídil fakt úplně všechno, já se do toho vlastně zapojil jenom svým podpisem tak mi ta cena za to přijde adekvátní
já bych si teda netroufl, sice možná člověk ušetří peníze, i když si myslím že až tak se to nevyplatí v porovnání kolik času by tomu člověk musel věnovat, všechny ty prohlídky, par řešit s právníkem smlouvy, přepisy a podobně, to prostě myslím si že když člověk vezme makléře tak to má mnohem pohodlnější, proto jsem taky při prodeji vzal jednoho z mm realit ať mi všechno zařídí, a nad tím že bych si to dělal sám jsem se ani nepozastavil.
Myslím si že hlavně v čase koronaviru shánět kupce nebude vůbec nic snadného, ty makléři v tom umí chodit, a myslím si že když nám jeden realiťák z MM reality sháněl nájemníka tak se možná taky trochu zapotil, ale povedlo se mu to v docela krátkém čase.
hele to si nemyslím, já jsem tenhle rok byt prodával a realiťák z mm mi říkal že nebude velký problém nikoho sehnat, nejspíš zrovna tohle odvětví korona zas tolik nezasáhla. Kupce jsem měl asi do měsíce, ani ne si myslím, na inzeráty se ozývali lidi asi do týdne po vyvěšení
Já si taky myslím že realitní trh to nijak nezasáhlo, už jenom díku tomu že zlevnili hypotéky, to hodně lidí motivovalo jít do vlastního bydlení. My jsme zrovna prodávali a proces to byl docela rychlý, asi 2 měsíce úplně se vším všudy.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek