Re: Jak zhubnout 10 kilo?
Nový příspěvekod Jasmína » 28 dub 2026 09:23
To máš naprostou pravdu, zhubnout větší množství kilo není vůbec jednoduché a člověk si tím musí projít krok za krokem. Líbí se mi, jak jsi to popsala, hlavně ten důraz na to, že to má být zdravé a postupné, ne žádné drastické hladovění. Přesně to je podle mě klíč k tomu, aby to vydrželo dlouhodobě. Taky mi dává smysl začínat s jasně nastaveným jídelníčkem a dostala se do kalorického deficitu rozumně. Krabičková dieta v tomhle umí hodně pomoct, protože člověk nemusí pořád řešit co vařit a jestli jí správně. A ten přechod z keto na udržovací režim zní jako super krok, hlavně kvůli udržitelnosti. Jsem zatím na Restartu od Zdravého stravování a ten mi nakopnul dietní režim a zatím to jde dle předpokladů, s úbytkem jsem spokojená.
To zpomalení váhy v půlce cesty je podle mě úplně normální a spousta lidí se na tom zasekne nebo to vzdá. Ty jsi to ale vyřešila dobře tím cvičením. Přesně jak píšeš, není to jen o kaloriích, ale i o tom, jak se člověk cítí. Pohyb pomůže nejen s hubnutím, ale i psychicky. A rok na takovou změnu je podle mě úplně ideální, žádný extrém, ale poctivá práce, která má výsledky. Každopádně klobouk dolů, je to velká věc a inspirace pro ostatní.