Všeobecná online poradna, auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství ,společnost, móda, zvířata.
Klementová

Rychlonabíjení vs normální nabíjení autobaterie?

Nový příspěvekod Klementová » 19 říj 2018 16:15

Dobrý den. Má rychlo nabíjení autobaterie vliv na životnost? Mám na autonabíječce stupeň 1 stupeň 2. Ta dvojka to nabije rychleji ale aby to nebylo na úkor autobaterie.

mowla
Příspěvků 341
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvekod mowla » 19 říj 2018 16:29

Nelze odpovědět. ..
Nikdo z nás netuší, o jakou jde nabíječku (co znamenají stane 1 a 2) a nikdo z nás netuší ani to, o jaky se jedna akumulátor. ..
;)

Klementová

Nový příspěvekod Klementová » 19 říj 2018 17:03

Všimla jsem si že na to rychlonabíjení vydrží pak baterka méně dlouho nabitá než na to pomaleji. Raději to budu nabíjet tím pomalým způsobem.

Klementová

Nový příspěvekod Klementová » 19 říj 2018 18:30

Autobaterie BOSCH S4 12V 44AH 420A
Vůz Favorit
Nabíječka BATERIELADER GL9 , víc tam napsáno není. Podařilo se ji najít na internetu https://picclick.de/Batterielader-G%C3% ... 83527.html

Po nabití na pomalé (stupeň 1) , vydrželo auto jezdit 3 měsíce. Po nabytí na rychlo (stupeň 2) jezdilo auto 2 měsíce. Jezdím s ním každý den do práce, takže vím jak dlouho to vydrží. Dnes už nenastartovalo takže budu nabíjet. Baterie už ve voze byla. Auto mám rok a pravidelně nabíjím když to už nechytne. Ještě mám něco doplnit?

A co to je funkční altik tak to opravdu nevím.

Klementová

Nový příspěvekod Klementová » 19 říj 2018 18:35

A na to jestli má nabíjení na stupeň 2 vliv na životnost jsem se ptala proto, že budu kupovat novou baterii. Doba výdrže se opravdu krátí a já chci před zimou koupit ještě novou.

Sabina Pavlová
Příspěvků 217
Registrován 17 říj 2018 08:54

Nový příspěvekod Sabina Pavlová » 19 říj 2018 19:53

Táta říkal že to nabíjení "narychlo" baterii určitě neprospěje a nemělo by se to používat často. Jen když nemáš čas ji pořádně nabít tím normálním způsobem. Prý se tím rychle nenabije tak, jako při tom pomalém chodu.

mowla
Příspěvků 341

Nový příspěvekod mowla » 20 říj 2018 20:18

Klementová napsal/a:    
Autobaterie BOSCH S4 12V 44AH 420A
Vůz Favorit
Nabíječka BATERIELADER GL9 , víc tam napsáno není. Podařilo se ji najít na internetu https://picclick.de/Batterielader-G%C3% ... 83527.html

Po nabití na pomalé (stupeň 1) , vydrželo auto jezdit 3 měsíce. Po nabytí na rychlo (stupeň 2) jezdilo auto 2 měsíce. Jezdím s ním každý den do práce, takže vím jak dlouho to vydrží. Dnes už nenastartovalo takže budu nabíjet. Baterie už ve voze byla. Auto mám rok a pravidelně nabíjím když to už nechytne. Ještě mám něco doplnit?

A co to je funkční altik tak to opravdu nevím.

Aha - s tím už lze 'pracovat'...
;)
1. ta nabíječka dává až 9A (no, efektivně to bude někde okolo 6,5A) - a to je na aku 44Ah opravdu mnoho (zejména, když jde o "bezúdržbovou" - ta s možností dolití vody by to asi i zvládla)
2. zřejmě jezdíš velmi krátké cesty a nabíjecí soustava auta už nebude z nejlepších
3. "funkční altík" (omlouvám se, psal jsem z telefonu a diakritiku se mi nechce vždy doplňovat) = funkční alternátor a další
___
AD 1. ano - lze doporučit max. stupeň 1, ale budeš-li si pořizovat baterku novou, doporučím - pokud se fyzicky vejde, baterii s vyšší kapacitou - třeba 56Ah
AD 2. nech si v servisu zkontrolovat napětí klíňáku (klínového řemenu), alternátor (zejména regulátor napětí) a vyčistit a ošetřit kontakty (přechodové odpory hodně vadí) - jezdím cca 35 let, celoročně - a nikdy jsem nemusel nabíjet v intervalu 2-3 měsíce; máš-li garáž, kup si kondiční dobíječku (připojíš když auto garážuješ a nízkým proudem udržuješ baterku v dobrém stavu)
AD 3. pokud není dobíjení za jízdy v pořádku, baterie se nedobíjí - zničíš za rok takového provozu i novou; dále doporučuju motor nepodtáčet - za nízkých otáček nedává alternátor plné napětí (a spotřebu tím stejně nijak nesnížíš)
;)
Propříště - pokud bys tyto informace dodala rovnou, odpověděl bych ti hned rozumně a srozumitelně...
;)

mowla
Příspěvků 341

Nový příspěvekod mowla » 20 říj 2018 20:20

Sabina Pavlová napsal/a:    
Táta říkal že to nabíjení "narychlo" baterii určitě neprospěje a nemělo by se to používat často. Jen když nemáš čas ji pořádně nabít tím normálním způsobem. Prý se tím rychle nenabije tak, jako při tom pomalém chodu.

No jo - pokud neznáš fakta, těžko radit...
'rychlonabíjení' této nabíječky by pohodlně zkousla aku 72 Ah a větší...
;)

• Podobná témata
    Poslední příspěvek
  •    Medvědí česnek kde roste mapa?
       od Magnus » 09 led 2018 16:09 »
    1 Příspěvků
    1317 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Einstein
    23 čer 2018 10:06
  •    Kdy se platí daň z příjmu?
       od Ivana » 14 zář 2018 12:41 »
    0 Příspěvků
    702 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ivana
    14 zář 2018 12:41
  •    Čím obarvit marcipán?
       od Antonie Dvořáková » 09 led 2018 07:18 »
    0 Příspěvků
    1114 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Antonie Dvořáková
    09 led 2018 07:18
  •    Co je to dobírka?
       od Miloš » 11 dub 2018 11:39 »
    0 Příspěvků
    734 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Miloš
    11 dub 2018 11:39
  •    Co znamená, když je úvěr v defaultu??
       od Arnošt Smrčka » 03 říj 2018 18:39 »
    0 Příspěvků
    689 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Arnošt Smrčka
    03 říj 2018 18:39