-
Klementová
Rychlonabíjení vs normální nabíjení autobaterie?
Dobrý den. Má rychlo nabíjení autobaterie vliv na životnost? Mám na autonabíječce stupeň 1 stupeň 2. Ta dvojka to nabije rychleji ale aby to nebylo na úkor autobaterie.
-
Klementová
Všimla jsem si že na to rychlonabíjení vydrží pak baterka méně dlouho nabitá než na to pomaleji. Raději to budu nabíjet tím pomalým způsobem.
-
Klementová
Autobaterie BOSCH S4 12V 44AH 420A
Vůz Favorit
Nabíječka BATERIELADER GL9 , víc tam napsáno není. Podařilo se ji najít na internetu https://picclick.de/Batterielader-G%C3% ... 83527.html
Po nabití na pomalé (stupeň 1) , vydrželo auto jezdit 3 měsíce. Po nabytí na rychlo (stupeň 2) jezdilo auto 2 měsíce. Jezdím s ním každý den do práce, takže vím jak dlouho to vydrží. Dnes už nenastartovalo takže budu nabíjet. Baterie už ve voze byla. Auto mám rok a pravidelně nabíjím když to už nechytne. Ještě mám něco doplnit?
A co to je funkční altik tak to opravdu nevím.
Vůz Favorit
Nabíječka BATERIELADER GL9 , víc tam napsáno není. Podařilo se ji najít na internetu https://picclick.de/Batterielader-G%C3% ... 83527.html
Po nabití na pomalé (stupeň 1) , vydrželo auto jezdit 3 měsíce. Po nabytí na rychlo (stupeň 2) jezdilo auto 2 měsíce. Jezdím s ním každý den do práce, takže vím jak dlouho to vydrží. Dnes už nenastartovalo takže budu nabíjet. Baterie už ve voze byla. Auto mám rok a pravidelně nabíjím když to už nechytne. Ještě mám něco doplnit?
-
Klementová
A na to jestli má nabíjení na stupeň 2 vliv na životnost jsem se ptala proto, že budu kupovat novou baterii. Doba výdrže se opravdu krátí a já chci před zimou koupit ještě novou.
- Sabina Pavlová
- Příspěvků 217
- Registrován 17 říj 2018 08:54
Táta říkal že to nabíjení "narychlo" baterii určitě neprospěje a nemělo by se to používat často. Jen když nemáš čas ji pořádně nabít tím normálním způsobem. Prý se tím rychle nenabije tak, jako při tom pomalém chodu.
Klementová napsal/a:
Autobaterie BOSCH S4 12V 44AH 420A
Vůz Favorit
3. "funkční altík" (omlouvám se, psal jsem z telefonu a diakritiku se mi nechce vždy doplňovat) = funkční alternátor a další
___
AD 1. ano - lze doporučit max. stupeň 1, ale budeš-li si pořizovat baterku novou, doporučím - pokud se fyzicky vejde, baterii s vyšší kapacitou - třeba 56Ah
AD 2. nech si v servisu zkontrolovat napětí klíňáku (klínového řemenu), alternátor (zejména regulátor napětí) a vyčistit a ošetřit kontakty (přechodové odpory hodně vadí) - jezdím cca 35 let, celoročně - a nikdy jsem nemusel nabíjet v intervalu 2-3 měsíce; máš-li garáž, kup si kondiční dobíječku (připojíš když auto garážuješ a nízkým proudem udržuješ baterku v dobrém stavu)
AD 3. pokud není dobíjení za jízdy v pořádku, baterie se nedobíjí - zničíš za rok takového provozu i novou; dále doporučuju motor nepodtáčet - za nízkých otáček nedává alternátor plné napětí (a spotřebu tím stejně nijak nesnížíš)
Propříště - pokud bys tyto informace dodala rovnou, odpověděl bych ti hned rozumně a srozumitelně...
Sabina Pavlová napsal/a:
Táta říkal že to nabíjení "narychlo" baterii určitě neprospěje a nemělo by se to používat často. Jen když nemáš čas ji pořádně nabít tím normálním způsobem. Prý se tím rychle nenabije tak, jako při tom pomalém chodu.
No jo - pokud neznáš fakta, těžko radit...
'rychlonabíjení' této nabíječky by pohodlně zkousla aku 72 Ah a větší...
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek