Stránka 1 z 1

Potraviny z Polska

Napsal 17 dub 2019 15:27
od petrnovotny
Musím říct, že sem hodně naštvanej. Nedávno moje manželka koupila domů kuře, koupila ho prej někde v Mostě, nevím přesně kde. Kuře jsme upekli - snědli, nic zvlaštního. Jenže v pondělí jsem byl v práci a měl jsem jet na výjezd a moje tělo mi to nedovolilo, protože jsem měl příšerný křeče v břiše a nepřijemnej prujem. A teď jsem se navíc dočetl, že se v Lounech v nejakym skladu našly 4tuny masa doveženy z Polska a že obsahujou salmonelu a zpusobují průjem a bolesti bricha. Může mi někdo říct proč se sem dováží maso se salmonelou, když tam u nich by si to nedali na talíř?

Napsal 17 dub 2019 19:34
od Exacont
Petře, nesváděj to na salmonelu v kuřecím dovezené z Polska. Na vině můžeš být i ty a to nedokonalou desinfekci pracovního prostředí kde připravuješ potraviny a co je hlavní, že kuře jsi nedostatečně tepelně upravil. Pokud je v jádru potraviny dosažená 75 °C po dobu 5-10 minut, tak je salmonela spolehlivě zničená. Vem v potaz i to, že nikde nekoupíš čerstvě grilované kuře, pokud není dosaženo toho, co jsem psal výše. To, že jsou polská kuřata i to hovězí na přetřesu v našich médiích je politický a ekonomický boj konkurentů. Je škoda, že si nepřečteš vyjádření i druhé strany, kde se píše, že do Polska bylo dovezeno spousta tun masa, která obsahovalo salmonelu!
POZOR, toto nepíše psychopat, ale rozumně uvažující člověk.